For the management consultancy company Ernst & Young a multi-functional area for events including an auditorium for approx. 120 seats had to be planned on the ground floor of a high-rise building at the Königsallee in Düsseldorf. The glazed façade of the edifice - as high as the storeys – which is divided into two elliptical segments creates a connection of public area and interior. The auditorium itself was placed in the centre of the room where daylight comes in due to two sliding glass walls reaching room height that allow the view of the elliptical top and the exterior. Movable, acoustically effective partition walls form the outer skin of the auditorium and permit the most different possibilities of use depending on the position. They are located in an empty, three-dimensional area that is also used as technical room with screen.

For the management consultancy company Ernst & Young a multi-functional area for events including an auditorium for approx. 120 seats had to be planned on the ground floor of a high-rise building at the Königsallee in Düsseldorf. The glazed façade of the edifice - as high as the storeys – which is divided into two elliptical segments creates a connection of public area and interior. The auditorium itself was placed in the centre of the room where daylight comes in due to two sliding glass walls reaching room height that allow the view of the elliptical top and the exterior. Movable, acoustically effective partition walls form the outer skin of the auditorium and permit the most different possibilities of use depending on the position. They are located in an empty, three-dimensional area that is also used as technical room with screen. Because of technical reasons the acoustic ceiling of the auditorium was lowered. A coloured electronic display showing a circulating text was developed especially for the ceiling allowing Ernst & Young a representation to the outside world. At the same time the controllable lighting effects make the foyer more lively and attractive. A catering area and a cloakroom were added to the centre of development.